• Luchtgommen

Luchtgommen

Houten meubelstukken en accessoires zijn prachtig. Ze hebben een stralende glans als ze door lichtstralen worden beroerd, een glans die uw interieur als vanzelf naar een hoger niveau brengt. Een glans die uw woonst in een handomdraai opvrolijkt. Maar... hout verliest helaas doorheen de jaren ook haar charme en waarde. De glans verdwijnt, net zoals haar uitstraling. De ideale oplossing om uw oude of authentieke bezittingen opnieuw leven in te blazen? Luchtgommen!

Contacteer ons voor meer info >>


Wat is luchtgommen?

Luchtgommen is een vrij recente techniek, waarbij houten voorwerpen diepgaand worden gereinigd. Niet alleen houten ondergronden, maar ook ander materialen als metaal en steen kunnen aan een schoonmaakbeurt worden onderworpen. Deze innoverende techniek bestaat eruit met lucht enerzijds en met keramische korrels anderzijds uw bezittingen te reinigen onder lage druk.

Uiteraard maken we hierbij geen gebruik van hoge druk, want anders zouden uw houten spullen nog meer worden beschadigd. Bij luchtgommen gaat het om een zachte, maar efficiënte manier om meubels en accessoires te reinigen, waarbij wordt toegezien op een minimum van aantasting en beschadiging.

Welke meubelstukken zijn geschikt voor luchtgommen?

Luchtgommen is vooral van toepassing om meubelstukken binnenshuis. Dit kan heel uiteenlopend zijn, gaande van een geërfd en antiek kader aan uw woonkamermuur tot een elegante trapleuning in uw gang. Ook deuren, tafels, stoelen, parket en andere meubels kunnen door ons worden behandeld. We maken hierbij geen gebruik van water, maar van de gekende (zand)straalmachines, waarbij alleen het straalmiddel verschillend is.

Dit komt zowel de duurzaamheid als de kwaliteit van het hout ten goede en bovendien garanderen we op deze wijze ook een minimum aan stof en ander vuil. Naargelang het project in kwestie, wordt er samen met u bekeken wat de meest geschikte oplossing is om uw houten meubels en accessoires opnieuw te doen stralen, rekening houdende met zowel de kwaliteit als de prijs van het te leveren werk. Een laatste grote troef is dat we – in tegenstelling tot vele andere collega-luchtgommers – de bewerkte stukken ook kunnen behandelen en dus tot in de puntjes kunnen afwerken. Vernis, olie en verf: elke gewenste afwerking is bij ons mogelijk!

Wenst u meer informatie te verkrijgen over luchtgommen?

Geen probleem. We begrijpen als geen ander welke waarde sommige bezittingen voor u kunnen hebben en vinden het dan ook niet meer dan normaal om u alle informatie te geven die u nodig heeft om u te verzekeren dat ze bij ons in goede handen zijn. We beantwoorden daarom met het grootste plezier al uw vragen omtrent onze werking, beschikbaarheid en tarieven.

U kan ons hiervoor steeds bereiken via het telefoonnummer 059/23 38 84. Had u echter graag een prijsofferte aangevraagd om uw keuken, meubels of trap te laten luchtgommen? Vraag deze dan gerust aan via ons online contactformulier. We proberen uw aanvraag zo snel mogelijk te behandelen!

Contacteer ons vrijblijvend >>